tiistai 25. lokakuuta 2011

Lapasia!

Noniin, olen siis erittäin innostunut virkkaamaan lapasia. Kutominen pienillä puikoilla on kovin hidasta ja tylsää. Virkaten saa paljon nopeammin valmiin tuotoksen, ja virkatut lapaset tuovat myös niiiin kivaa vaihtelua!


Ensimmäiset virkkaamani lapaset! Lankana taisi olla Novitan Isoveli.

Violetit lapaset, itselleni. Lankana taisi olla Novitan Kelo. Huomatkaa kukkasomiste :)

Värikkäät lapaset siskolleni, lankoina Novitan 7 Veljestä (musta) sekä 7 Veljestä Raita. Vieressä pienemmät lapsen lapaset, lankana Novitan Puro kaksinkertaisena. Kuvassa myös keskeneräinen pallosilmukka-kaulahuivi.

Isoisälleni 80v lahja. Lankana Novitan Jambo. Varmasti pitää sormet lämpimänä ulkoillessa :)

Myös rakkaani sormet pitää pitää lämpimänä. Lankana Novitan Jambo.

Noniin, tästä näette keskeneräistä työtä.

Olen löytänyt tämän ohjeen Maija Paavilaisen kirjasta Virkkaa ruutuja!.

Lapasta aloitetaan virkkaamaan lapasen kärjestä, ja lisäyksiä tehdään lapasen reunoihin. Peukalon kohdalla jätetään välistä x määrä silmukoita. Peukalon jälkeen pari kerrosta virkattuani teen yleensä kavennukset lapasen reunoilla, jotta lapanen myötäilee paremmin rannetta. Peukalo tehdään lopuksi virkkaamalla reiän ympäri kiinteitä silmukoita. Kun peukalo peittyy juuri ja juuri, kavennetaan virkkaamalla kiinteitä silmukoita vain joka toiseen.

Suurimpaan osaan lapasista olen tehnyt rapusilmukkareunan. Pienissä lapsen lapasissa on nirkkoreuna.

Lapasia löytyy kyllä enemmänkin, ja niitä valmistuu koko aika lisää, mutta suuri osa on menossa joululahjaksi joten kuvaa en voi paljastaa kuin vasta joulun jälkeen! :) Eli lisää on luvassa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti